Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du en af de personer, der har kvittet de almindelige cigaretter til fordel for det elektroniske alternativ; e-cigaretten? Så er det en god idé at sætte dig ind i lovgivningen, inden du tager ud at rejse. Det kan nemlig ende med at have fatale konsekvenser, afhængigt af hvor du rejser hen. Du kan læse mere om e-cigaretter her.

 

Thailand forbyder e-cigaretter

Mere end 100.000 danskere rejser hvert år til Thailand, hvor der er et mere tropisk klima end i Danmark. Der er lækre, hvide sandstrande, og generelt går tingene i et lidt langsommere tempo. Dog er det de færreste, der ved, at det kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis de medbringer deres e-cigaret.

Det kan det, fordi den thailandske regering for nyligt har nedlagt et totalt forbund mod tobaks-alternativet. Det betyder i realiteten, at du ikke bare risikerer en stor bøde, hvis du damper, når du er på ferie. Faktisk kan du få fængselsstraffe på helt op til 10 år, hvis du medbringer din e-cigaret.

 

Flere har fået bøder

Der er indtil videre flere britiske turiste,  der beretter om, at de har fået bøder. Det skriver Independent. Herhjemme har Udenrigsministeriet ligeledes udmeldt, at man skal være på vagt, hvis man planlægger at rejse til Thailand.

E-cigaretter, e-væske og vandpiber må derfor ikke medbringes, hvis du planlægger en tur til Thailand. De vil højst sandsynligt blive konfiskeret, når du ankommer til landet, og man risikerer at få en bøde eller en fængselsstraf på op til 10 år, såfremt man bliver kendt skyldig. Det samme gør sig gældende, hvis du bliver tager i at videresælge disse elementer.

 

Handelsministeriet står bag

Det er det thailandske handelsministerium, der står bag forbudet mod e-cigaretter og vandpiber. Grundlaget for beslutning er, at e-cigaretter kan føre til, at unge mennesker bruger dem som springbræt til almindelige cigaretter. Cambodja har samtidig indført et lignende tilbud, der gør sig gældende for både import, salg og brug af e-cigaretter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here