Cykelferie med børn – kan det lade sig gøre?

0
2429
Cykelferie med cykelhjelm

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det korte svar er ja, selvfølgelig!

Stort set alt, du kunne gøre uden børn, kan du også gøre nu. Når I skal på cykelferie, skal I bare holde et par ekstra pauser, og så kan I ellers gøre stort set, som I plejer.  Det er en dejlig måde at tilbringe kvalitetstid sammen uden at sidde med hovedet i en skærm – og så får I endda motion samtidig.

Kan dit barn klare en cykelferie?

Cykelferie kan lade sig gøre med børn i alle aldre, men der er et par ting, du skal være opmærksom på. Små børn skal sidde i cykelstol, cykelvogn eller lignende, men så snart de er sikre på cyklen, kan de cykle selv. Børn fra 7-8 år kan cykle cirka 30 kilometer om dagen, og fra 12 år kan de cykle omtrent lige så langt som dig.

Hvilket type tur skal I vælge?

Der findes mange måder at være på cykelferie på, så gør det, der fungerer for jer. Hvis I vil cykle fra sted til sted med jeres oppakning, skal I nok forberede jer på lidt længere ture, og I skal ikke regne med at børnene kan køre med oppakning. Det kan være en glimrende ferie, når børnene er lidt større, men til mindre børn passer det bedste med en ferie, hvor I bor ét sted og cykler ture hver dag. Mange danske byer har planlagte cykelruter i området, så hent et kort i den lokale turistinformation og tag på opdagelse i lokalområdet.

Uanset hvilken type ferie, I vælger, skal I husker, at alt skal foregå på børnenes præmisser. Hvis turene er for lange og pauserne for få, får I både trætte, udmattede og umulige børn. Lyt derfor til deres behov, og hold pauser jævnligt.

Sørg for det rigtige udstyr

Før I tager afsted, er det vigtigt at sørge for, at alle cykler er i tip-top stand. Det kan gøre en stor forskel for turens kvalitet, hvis kæden ikke er smurt eller dækket er halvfladt.

Derudover skal I sørge for ordentligt tøj til alle, så det er behageligt at cykle de lidt længere ture. En cykelhjelm er også et must til både børn og voksne, hvis uheldet skulle være ude.