Disse dokumenter skal du altid have med på kør selv-ferien

0
1857

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du skal ud at køre selv, når du skal på ferie, så er der et par kort, du skal huske at have med. Se her, hvilke det drejer sig om.

Det er blevet mere og mere populært at køre selv, når du skal ud at rejse. Derfor får du her et par gode råd til, hvad du altid skal have med, hvis du skal ud at rejse på kør selv-ferie.

Pas

Passet er obligatorisk, lige så snart du skal krydse landegrænser. Det skal du selvfølgelig også have med, når du skal ud at rejse på bilferie. Du kan læse mere om, hvordan du fornyer dit pas på Borger.dk, såfremt det ikke skulle gælde mere. Undersøg desuden om der er særlige krav til dit pas, hvis du rejser uden for EU/EØS. Det kan du læse på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Kørekort

Det siger sig selv, at du skal have dit kørekort med, når du skal på bilferie. Uanset, om du har taget dit kørekort i Aarhus eller i København, er det nødvendigt, at du tager det med, hvis du skal ud at rejse i bil – og husk det også, selvom det måske ikke er dig, der skal køre. Nogle gange vil der opstå situationer, hvor det er nødvendigt for dig at tage ud at rejse.

Det blå sygesikringskort

Når du rejser ud, er det en god idé at tage dit blå sygesikringskort med. Det dækker lande i EU, Island, Norge, Lichtenstein og Schweiz, og det er altså obligatorisk, hvis du skal kunne komme på sygehuset. Du kan desuden læse mere om det blå sygesikringskort på Borger.dk, samtidig med at du kan bestille et, hvis ikke du har det i forvejen.

 

Hav altid den originale registreringsattest med

Du skal altid have den originale registreringsattest med. Du har dog kun behov for at have den første del med.