En ny tilføjelse til familien – Ting du bør overveje før køb af hund

0
290

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Skal familien have en ny pelset ven? Hunde er bedst kendt som værende menneskets bedste ven, og de fleste elsker synet af en lille sød hundehvalp. Men før du og familien styrter ud og køber eller adopterer en hund, er der ting du bør overveje forinden. Først og fremmest skal i overveje hvilken race der passer bedst til dig og din familie, da hundens temperament har stor betydning for om det bliver et godt match. Hvis du har små børn skal du særligt overveje nøje om racen er familieegnet, herunder er det særligt vigtigt at overveje hundens størrelse, temperament og aktivitetsniveau. Den elskelige bulldog er særligt egnet som familiehund, på baggrund af dens rolige natur og generelt lave aktivitetsniveau.

Er du en aktiv eller stillesiddende hundeejer?

Naturligvis skal alle hunderacer luftes og få deres daglige motion så de forbliver sunde, galde og afbalancerede. Men ikke alle hunderacer har samme aktivitetsniveau og behov for motion af høj intensitet. Så det er derfor vigtigt at overveje dit eget aktivitetsniveau først og fremmest. Spørg dig selv om du er mest til at sidde i sofaen og slappe af, eller om du elsker en frisk løbetur. Hvis du gør dig disse overvejelser først, sikrer du dig at du får en hund der kan følge med i dine daglige aktiviteter.  Hvis du elsker at lægge og putte i sofaen, og bedst kan lige rolige og korte gåture er den engelske bulldog et godt match for dig, fordi racen generelt er rolig og ikke har behov for hård motion.

Små børn og hunde

Hvis du har en familie med små børn, bør du overveje om hunderacen er familievenlig. En familievenlig hund er karakteriseret ved at den er rolig, tålmodig og måske glad for leg. Både små og store hunde egner sig som familiehunde, særligt Golden retrievers og labradors, er kendt som gode familiehunde. Men også de små hunde, som nogle gange kan blive overset, egner sig rigtig godt som familiehunde. Selvom den engelske bulldog har et lavt aktivitetsniveau og derfor måske ikke er meget til vild leg, vil den stadig kunne lege i roligt tempo med dig og dine børn.

DEL
Tidligere artikel
Næste artikelTing du kan lave ved Danmarks Vestkyst