Første ferie med baby?

0
2229
Ferie

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er ikke kun i hverdagen, alting ændrer sig, når du får børn. Det gælder i høj grad også, når I er på ferie, hvor baby nemt bliver solskoldet, overophedet og stresset. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere situationen, giver vi dig her et par gode tips til at komme i gang.

Pas på solen

Solen er formentlig det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du tager baby med på ferie. Børn skal ikke blive brune, og de har ikke godt af solen. Spædbørn skal helst holdes helt væk fra direkte sol, men lidt større børn kan godt være ude, hvis de er godt beskyttede.

Som et supplement til solcreme, som kan være meget svært at styre, anbefaler vi, at du investerer i soltøj. Mærket Petit Crabe laver blandt andet en økologisk udgave, som er helt fri for skadelig kemi. Tøjet er vævet så tæt, at det beskytter huden med faktor 50. Det smarte ved soltøj er, at faktoren ikke mindskes i løbet af dagen, uanset om barnet bader eller ruller sig i sand. På den måde skal I kun bekymre jer om at smøre hoved, fødder og hænder ind, og baby er samlet set rigtig godt beskyttet.

Tænk over mad

Hvis du ammer, bliver mad til baby selvfølgelig ikke et problem på ferien – på den måde er børn utroligt nemme.

Hvis du derimod bruger modermælkserstatning, eller barnet er begyndt at spise anden mad, skal du huske at medbringe nok hjemmefra. For det første kan maden indeholde bakterier, som er for fremmede for babys lille mave, og for det andet tillader nogle lande stoffer i maden, som vi fraråder herhjemme.

Tag det roligt

Ferien kan hurtigt blive stressende, hvis du har for meget fokus på at gøre barnets første ferie helt perfekt. Husk på, at barnet ikke registrerer ret meget, men orienterer sig efter mor og far. Hvis I er afslappede og nærværende, er barnet også roligt og trygt, og så bliver ferien god for alle.