Guide: Sådan bliver familieferien en succes

0
1146
billige rejser

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det kan nogle gange være en udfordring at rejse med børnene, og du kender måske til bekymringerne forbundet med det: Hvordan kommer flyveturen til at gå? Kan ungerne nu finde ud af at opføre sig ordentligt? Og får I slappet af inden hverdagen igen melder sig? Her er en lille guide til, hvordan ferien bliver en succes.

Tænk over destinationen

Først og fremmest er det en god idé at overveje destinationen. Drømmer I om hvide sandstrande i Thailand, hvor flyveturen tager knap 13 timer, eller vil det være ganske okay at ’nøjes’ med Mallorca? Som udgangspunkt skal man ikke lade sig begrænse af rejselængden. Det handler blot om, at I som forældre forbereder jer på det. Det kan I for eksempel gøre ved at lave en aktivitetstaske til ungerne, hvor der gemmer sig spændende ting i. Tasken kan for eksempel indeholde en malebog, et lille puslespil eller LEGO, som sikrer, at barnet er aktiveret og ikke keder sig. Det kan også være, at I har mod på at tage på kør-selv-ferie, og så er mulighederne stadig mange. En fordel ved bilferie er, at I som familie selv er herre over, hvornår der skal holdes pause, hvilket kan gøre det nemmere, når I rejser med børn.

Ferie er for alle – ikke kun børnene

Når I bestemmer jer for at tage på ferie, så husk at I er taget afsted, fordi I alle trænger til at slappe af. Det vil altså sige, at I som forældre også skal sørge for at koble af, så I er klar til hverdagen, når I vender snuden hjemad igen. Prøv at lade være med at hænge dig i små detaljer og bruge for meget energi på at opdrage børnene – det er der nok af i hverdagen. Det handler i virkeligheden om at lægge alle bekymringerne bag sig og sige ’pyt,’ hvis ungerne larmer lidt for meget i børnepoolen. Så ta’ et ekstra glas rosé, nyd et afbræk fra hverdagen og hyg jer med hinanden. Du kan blandt andet finde billige rejser her.