Har du prøvet vandreferie?

0
1377
Hiker legs hiking on summer sunrise mountain top

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi oplever alting på tætteste hold, når vi bevæger os til fods. Har du prøvet en vandretur i naturen, kan du sikkert allerede nike genkendende til dette. Den rene ro, luft, lyde – vandreture taler direkte til sanserne.

Vandreferier er populært

Rigtig mange danskere tager hvert år på vandreferie i enten Europa eller længere væk. Flere rejseselskaber har specialiseret sig i at sammenstykke forskellige pakker med vandreture, fx til nybegyndere, der gerne vil prøve kræfter med hiking eller vandreture i bjergene. Det at besøge et lands kultur og natur til fods giver nogle vilde oplevelser. Hvis du er alene om lysten til en vandreferie, så tag afsted alene. Flere rejseselskaber arrangerer vandreferier, hvor man sammen med andre i en mindre gruppe oplever verden sammen.

Træn op og gå dine vandresko til

Det er nok for optimistisk at tro, at du kan slippe for vabler og hård hud på fødderne, når du er på vandreferie. Men du kan gøre flere ting for at undgå at få alt for mange vabler. Du skal købe et par gode vandresko eller vandrestøvler. Gode vandrestøvler er robuste med en solid riflet sål. Det er bedst, hvis de går op over anklerne, så de på den måde støtter og formindsker risikoen for et vrid, hvis du træder skævt i terrænet. Vandresko skal altid gåes til hjemmefra. Du kan finde et stort udvalg af gode vandresko lige her. Du kan slå to fluer med ét smæk ved at købe vandresko i god tid, så du bruger dem til din træning. Det er nemlig ret vigtigt, at du træner i hvert fald et par måneder op til din vandreferie. Du får en langt federe oplevelse, når dine ben og fødder kan klare strabadserne.

Hvor skal rejsen gå hen?

Der er mange destinationer at vælge mellem, når du har besluttet dig for en vandreferie. Ved Middelhavskysterne kan du regne med stejle stigninger og et underlag af sten, sand og grus. Til gengæld bliver man belønnet for sine anstrengelser, når man når toppen af bakkelandskabet: En mageløs udsigt over havet og de omkringliggende vinmarker og landsbyer. Det kan være en god ide at lægge sin rejse i forår eller efterår, da det bliver meget varmt i højsommeren. Derudover er der forskellige krav til din form, som du selvfølgelig skal være opmærksom på. På de fleste vandreferier skal du kunne gå mellem 8 og 16 km flere dage i træk i varieret terræn.