Oppustelige sup boards til hele familien

0
2471

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Rigtig mange familier har fået øjnene op for Stand Up Paddle boards, som også går under navnet, oppustelig SUP board. 

Oppustelige SUP boards til hele familien er blevet uhyggeligt populære, og det er ikke uden grund. Et oppusteligt SUP board har rigtig mange gode elementer, som er værd at tage med, hvis I overvejer at gå på jagt efter jeres første Stand Up Paddle board. Sporten giver mulighed for at være aktiv, komme på vandet i alt slags vejr og er samtidig en sport, hvor hele familien kan være fælles om en aktivitet på et samlet niveau. Sporten skaber bånd og oplevelser mellem jer som familie, men bringer også naturen ind som et vigtigt element. 

Man behøver ikke at have god balance, være tosset med vand eller være en kæmpe vandhund. Sporten kan dyrkes af alle, og det er uanset niveau. Det er blandt andet nogle af de faktorer, som gør sporten så populær og unik for familier. 

Inden I bevæger jer ud for at købe et oppustelig SUP board til familien, er der flere ting I skal være opmærksomme på. Det er derfor en god ide, at I sætter jer grundigt ind i sporten, det nødvendige udstyr, og hvilket niveau I ønsker at udøve sporten på. Alt for mange begår den fejltagelse, at de aldrig får sat sig ordentligt ind i udstyr og behov, og derfor aldrig kommer rigtigt i gang med Stand Up Paddle surfing. Det er derfor vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser, inden man bevæger sig ud for at købe et oppustelig SUP board. Det kan blandt andet være følgende: hvem skal bruge boardet? Hvor mange skal bruge det ad gangen, og hvor forventer I at komme til at bruge det? På små rolige søer, på fjorden med mere vind, bølgegang og skiftende vejrforhold, eller måske endda i vesterhavet. Det er nogle af de spørgsmål man skal tage stilling til, inden man bevæger sig ud for at købe et oppustelig SUP board. 

Langt de fleste familier og førstegangs surfere vælger de klassiske allround SUP boards med god bredde og stabilitet. Det er det oplagte valg for de fleste, og er samtidig det valg, som giver mulighed for at komme godt i gang med sporten uden for mange vanskeligheder. Vælger man et allround board, vil det oftest både passe til forældrene, men også børnene – og dermed kan I også slippe for at købe flere forskellige typer boards. Det ses også ofte, at mindre børn sidder foran på surfboardet, mens forældre står bag på og padler samt sætter kursen.

Ved køb af et oppustelig SUP board, er det også værd at nævne våddragt og svømmevest som vigtige elementer, når man er aktiv på vandet. En neopren våddragt skal hjælpe med at holde dig varm på vandet og være med til at sikre, du får det maksimale ud af din tid på vandet. Har man en våddragt på, vil man også kunne være på vandet betydelig længere, og dette har klart sin fordel. Våddragter skal minimum være 3 mm tykke, for at du har en dragt som kan bruges størstedelen af sommerhalvåret samt slut forår og start efterår.

En neopren svømmevest er en vigtig del af sikkerhedsforanstaltningen på vandet. Vesten giver dig opdrift, hvis du skulle være uheldig og falde af dit SUP board. Samtidig er vesten også med til at skabe tryghed, når du bevæger dig rundt på vandet. Undersøg markedet grundigt, og køb en tætsiddende SUP vest, som er behagelig at have på.