Sådan sparer du op til ferien

0
1520
Spar penge på unødvendig mad og dyr varme

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange danskere drømmer om at rejse mere, men økonomien kommer alt for tit i vejen. Det kan være svært at få sparet op, når pengene er små og drømme store. Ofte kommer vi til at bruge lidt for mange penge på god mad, biografture og dyr kaffe, og det løber altså op i længden. Derfor giver vi dig her et par tips til, hvor du kan hente nogle ekstra penge i budgettet.

Skær ned på købemad

Et sted, hvor mange af os har tendens til at bruge rigtig mange penge, er på småindkøb af mad i hverdagen. Det kan være alt fra en bolle her og der til frokost og aftensmad fra cafeer og restauranter. I længden løber det op i rigtig mange penge, og det kan som regel mærkes i dit månedlige budget.

Derfor kan du øve dig i at have mad derhjemme, som du nemt kan tage med på farten. Det er også en god idé at lave større portioner mad, så du kan gemme noget i fryseren eller køleskabet. På den måde er der nem mad hver dag med en minimal indsats.

Især forskellige typer sovs og sammenkogte retter kan let laves i store portioner, og det samme gælder bøffer, fridadeller, falafler og lignende. De kan også bruges som en lækker snack til frokosten.

Tricket er nu at spare de penge op, du førhen brugte på mad. Derfor skal du først danne dig et overblik over, hvor mange penge du bruger på unødvendige madindkøb nu, og så sætte et nogenlunde tilsvarende beløb til side hver måned til din rejse.

Skift dit gamle fyr ud med et pillefyr

Et andet sted, hvor mange danskere kan finde en stor besparelse, er på varmekilden. De fleste husstande kan nemlig spare flere tusinde kroner hvert år ved at skifte til et pillefyr. Et pillefyr skal nemlig bare fodres med træpiller, som er væsentligt billigere end olie og gas. Mange boliger med almindelige fjernvarme vil også kunne spare mange penge ved at skifte til et pillefyr.

Der er selvfølgelig en investering i at købe et pillefyr, men pengene er tjent ind igen inden for få år. Herefter sparer du penge hvert eneste år, og du kan nemt sætte differencen over på en opsparingskonto hver måned.