Se verden med nye øjne

0
1213

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes få ting i verden, der kan ændre ens livsopfattelse så meget, som at så hvordan andre mennesker har det. Som mennesker har vi det med at afspejle os i andre. Når der laves store undersøgelser der viser, at vi er blandt de lykkeligste lange, er det altid i forhold til andre. Hvordan har vi det i forhold til andre. Sådan har mange af os det også i vores generelle liv. Vi ved også godt, at der er nogen der ikke har det godt. Hvem kender ikke den gamle kliché med at man skal spise op, “der er børn i Afrika der slet ikke får mad”.

De fleste af os er naturligvis godt klar over, at vi er væsentlig bedre stillet og har bedre forudsætninger end mennesker i den tredje verden. De fleste af os ved også godt, at skolegang og sågar vand langt fra er noget, der bliver taget for givet i eksempelvis fattige afrikanske lande. Vi kender det fra TV og har sikkert læst artikler om det. Det er dog de færreste af os, der rent faktisk gør mere ved det end det. Nogle tager den gode samvittighed med sig og samler ind for Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet og lignende.

Der er dog også dem, der går den ekstra mil og rent faktisk tager til verdens ende for at gøre en forskel. Frivilligt arbejde i udlandet er noget der ikke kun gør en kæmpe forskel for de mennesker man hjælper, når man er der. Det er også noget, der ikke kan undgå at gøre en kæmpe forskel for en selv, og vil med stor sandsynlighed være med til at ændre måden man ser verden på, og man kan komme til at se den med helt nye øjne.

Er det sikkert?

En af de ting, som der måske er mange der vil være lidt bekymret omkring, er om det er sikkert. Frivilligt arbejde i udlandet er naturligvis ofte forbundet med ophold i meget fattige lande. Der findes flere organisationer der kan hjælpe dig, hvis du gerne vil arbejde frivilligt i udlandet. En af dem er Save A Heart. Det er en dansk virksomhed, der hjælper personer som gerne vil udføre frivilligt arbejde i udlandet.  De hjælper med alt fra at finde steder hvor man kan hjælpe til at sørge for at man kommer sikkert frem. Der er danske kontaktpersoner på stedet, og der bliver ført opsyn for at sikre at sikkerheden altid er i orden.

Det kan blive dets livs eventyr, der udover at være en kæmpe oplevelse for dig, også giver dig mulighed for at gøre en helt reel forskel.