Skal du leje bil på din ferie?

0
1491
Bilferie

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

At leje en bil kan give dig frihed og fleksibilitet, når du rejser, og i nogle dele af verden er det måske den eneste mulige måde at komme rundt på.

Men at leje en bil kan være problematisk for dig som at forsøge at finde den allerbedste aftale. Hvis det er nyt for dig at leje bil enten fordi du måske først lige har fået kørekort til bil eller fordi du måske bare aldrig har haft brug for at leje en bil før, så kig med her og undgå de største problemer med din biludlejning.

 

Hvilken bil?

Overvej hvilken slags køretøj du skal bruge. Hvis du rejser med børn eller med en masse bagage, skal du måske have en stor stationcar eller SUV. Hvis du forsøger at spare penge på udlejningspriser og benzin, vil du sikkert gerne have en lille bil

 

Nærlæs din lejekontrakt.

Hvis du booker online, skal du læse vilkårene omhyggeligt, inden du bekræfter din reservation. Hvis du bestiller via telefonen, så spørg agenten og vær sikker på at du forstår betingelserne for din reservation. Hvor længe vil bilen være reserveret, hvis du sidder fast i trafikken på vej til afhentningsstationen? Er der gebyr for ekstra chauffører og skal deres navne opføres i kontrakten? Er din 18-årige datter gammel nok til at køre en lejebil?

Hvis det er relevant, så spørg om eventuelle restriktioner for rejse over by- eller landegrænser.

Det kan være en god ide at sikre at firmaet har kontorer i alle de byer eller lande på din rejseplan, hvis bilen skulle gå i stykker undervejs.

Få altid et bekræftelsesnummer. Ved lufthavnsudlejninger skal du sørge for at give kundeservicen dit flynummer og planlagt ankomsttidspunkt. Dette beskytter normalt din reservation, hvis flyet er forsinket.

Tjek om der er skjulte udgifter

Pas på: Den pris, du ser annonceret med stort, kan godt blive pålagt skatter, lufthavnsafgifter, ekstra chaufførgebyrer, forsikring, benzinregninger og frafaldsgebyrer, og du ender med at betale mere end det doblet af, hvad du forventede. Undersøg disse ekstra skjulte omkostninger i kontrakten inden du skriver under